Resepi ni pun ambik dari blog org, dan orang tu buat memang cantik. Tapi bila saya buat, jadi tak berapa nak cantik. >_< Maklumla, tak berapa berseni. Hehe.
Bahan-bahan :
250g mentega
50g brown sugar
80 ml susu pekat
1 kuning telur
250g tepung gandum*
150g tepung kastard*
30g tepung jagung* (*diayak sekali)
1 tsp esen vanilla
Perwarna Pilihan.
Butter. Guna yang unsalted tau. |
Da tunjuk gambar, rasanya tak payah bagitau cara-cara buat eh. Bakar dalam oven for 20-25 minutes. Guna 170C.
P/S : Resepi ni dah tambah tolak sendiri. Nak resepi asal kat sini Mat Gebu.
P/SS : Takde acuan semprit. Guna acuan jem untuk buat tart. Hihi.
P/SSS : Biskut ni untuk makan sendiri, so takpe la kaler camtu. Kalau korang nk try, bole guna warna lain. Biru pun ok. =P
No comments:
Post a Comment